Tabasco binnenkort niet meer te koop ?

Plaats hier al je peperkweek onderwerpen die je in de andere topics niet kwijt kan.
Netherlands Gebruikersavatar

Topic Author
Habanero
Administrator
Administrator
Berichten in topic: 1
Berichten: 5902
Lid geworden op: 12 mei 2011 16:45
    Windows 10 Chrome
Verstuurde bedankjes: 220 keren
Ontvangen bedankjes: 442 keren
Gender:

Tabasco binnenkort niet meer te koop ?

apr 2018 05 21:29

Bericht door Habanero » 05 april 2018 21:29

Tabasco binnenkort niet meer te koop ?

Afbeelding

Tabasco, de pikante saus die al 150 jaar in de Amerikaanse staat Louisiana wordt gemaakt, zou het de komende jaren wel eens moeilijk kunnen krijgen om te overleven. Door de opwarming van de aarde stijgt het zeeniveau en dat knabbelt aan het land waar de rode pepers worden geteeld en de fabriek al die jaren al gevestigd is. \

Al sinds 1868 wordt op Avery Island de bekende Tabascosaus gemaakt door de McIlhenny-familie. Maar aan die traditie zou binnenkort wel eens een einde kunnen komen. Het eiland in de Amerikaanse staat Louisiana, waar het bedrijf en de peperplantages gelegen zijn, wordt bedreigd door de oprukkende zee.

Avery Island ligt namelijk op een zoutdiapier met talrijke zoutmijnen en per jaar wordt zo'n 10 meter van het grondgebied afgeknabbeld door het instromende zoute zeewater. Het eiland zakt trouwens als gevolg van onder meer erosie zelf jaarlijk zo'n 0,8 centimeter weg. En daar zit de opwarming van de aarde voor een en ander tussen.

"We maken ons wel degelijk zorgen en we werken hard om het verlies aan land te beperken", zegt Tony Simmons, zevende generatie in het bedrijf, in een interview met The Guardian. "We zouden Tabasco wel ergens anders kunnen maken, maar het gaat om meer dan dat: dit is onze thuis."

Afbeelding

750.000 flesjes

Toch lijkt het er niet meteen op dat de saus helemaal van de aardbodem zal verdwijnen. Het bedrijf heeft ook heel wat plantages in Afrika en Zuid-Amerika. Al die pepers worden vervolgens naar Avery Island gebracht en daar verwerkt. Op vandaag rollen er nog elke dag 750.000 flesjes van de band. De saus en het merk worden dus niet meteen bedreigd, maar de unieke locatie waar het ooit allemaal begon, zou wel eens voorgoed kunnen verdwijnen

Bron: the guardian

Netherlands Gebruikersavatar

Mi6lou
Infinity
Infinity
Berichten in topic: 1
Berichten: 1568
Lid geworden op: 31 januari 2014 18:48
    Windows 10 Chrome
Verstuurde bedankjes: 386 keren
Ontvangen bedankjes: 156 keren
Gender:

Re: Tabasco binnenkort niet meer te koop ?

apr 2018 06 21:08

Bericht door Mi6lou » 06 april 2018 21:08

da's crappy zeg!!
al het tweede wat ik vandaag tegen kom over de opwarming van de aarde....vanmorgen op de kalender! daar stond in over de koolstof of iets die in miljoenen ton opgeslagen ligt op de noordpool...maar hoe meer het dooit op de noordpool, hoe meer daar van vrij komt.... :o :( :!: :thumbs down:

Terug naar “Allerhande onderwerpen”