Nieuwe chilipeper ontwikkeld

Plaats hier al je peperkweek onderwerpen die je in de andere topics niet kwijt kan.
Netherlands Gebruikersavatar

Topic Author
Habanero
Administrator
Administrator
Berichten in topic: 1
Berichten: 5872
Lid geworden op: 12 mei 2011 16:45
    Windows 10 Chrome
Verstuurde bedankjes: 209 keren
Ontvangen bedankjes: 427 keren
Gender:

Nieuwe chilipeper ontwikkeld

okt 2017 17 08:38

Bericht door Habanero » 17 oktober 2017 08:38

Nieuwe chilipeper ontwikkeld

Onderzoekers van de Tuinbouw faculteit van de Antonio Narro Autonomous Agricultural Universiteit (UAAAN) in Mexico evalueren de kwaliteit, groei en ziektegevoeligheid van een nieuwe chilipeper die door de universiteit is ontwikkeld.

"Onze universiteit heeft een kruising van een rode peper en een sierpeper ontwikkeld. Dit ras is resistent tegen de gevreesde schimmel Fusarium oxysporum," vertelt onderzoeker Eliseo Ceron Polvadera. Het onderzoek wordt uitgevoerd in een bodemsysteem in een kas. Het doel van de onderzoekers is om een even grote oogst te krijgen als wanneer er substraat gebruikt wordt."Dit ras kan gebruikt worden in gebieden waar de schimmel Fusarium oxysporum veel voorkomt, omdat de enting voorkomt dat de schimmel zich kan ontwikkelen. Door het enten krijgen de gewassen een boost en zijn we verzekerd van een goede opbrengt," zegt wetenschapper Ceron Polvadera.

Polvadera vertelt dat het nieuwe ras tot nu een goede oogst heeft opgeleverd hoewel in enkele producten een misvorming te zien was. De onderzoekers benadrukken dat er nog meer onderzoek gedaan moet worden en dat ze de kwaliteit van de peper blijven onderzoeken.

Een bron van vitamine C

In toekomstig onderzoek zullen ook de voedingswaarden van de peper en de Brixwaarde bepaald worden. Polvadera: "Wat mij betreft worden rode pepers niet genoeg gewaardeerd. Ze zijn een bron van vitamine en bevatten zelfs nog meer vitamine C dan een citroen. Een normale rode peper heeft een Brixwaarde van zes of zeven en de door ons ontwikkelde variëteit zelfs meer dan 12 graden ".

Onderzoekers hopen dat ze dit nieuwe ras kunnen registreren en in kunnen zetten in de teeltsector, zodat telers er hun voordeel mee kunnen doen.

Bron ; http://www.hortidaily.com/article/38122 ... ili-pepper

Netherlands Gebruikersavatar

Mi6lou
Infinity
Infinity
Berichten in topic: 1
Berichten: 1555
Lid geworden op: 31 januari 2014 18:48
    Windows 10 Chrome
Verstuurde bedankjes: 371 keren
Ontvangen bedankjes: 153 keren
Gender:

Re: Nieuwe chilipeper ontwikkeld

okt 2017 18 20:45

Bericht door Mi6lou » 18 oktober 2017 20:45

interessant, mocht er zaden van in de handel komen dan heb ik wellicht interesse ;) ....

Terug naar “Allerhande onderwerpen”