VS: in 4% pepers salmonella

Plaats hier al je peperkweek onderwerpen die je in de andere topics niet kwijt kan.
Netherlands Gebruikersavatar

Topic Author
Habanero
Administrator
Administrator
Berichten in topic: 2
Berichten: 5796
Lid geworden op: 12 mei 2011 16:45
    Windows 10 Mozilla
Verstuurde bedankjes: 180 keren
Ontvangen bedankjes: 392 keren
Gender:

VS: in 4% pepers salmonella

jul 2017 07 15:54

Bericht door Habanero » 07 juli 2017 15:54

VS: in 4% pepers salmonella

Onlangs verscheen het eerste rapport over de salmonella-uitbraak in 2016, die in de Verenigde Staten meer dan 30 mensen ziek maakte en in verband gebracht werd met het eten van verse pepers.

Afbeelding

"Deskundigen hebben echter niet vast kunnen stellen welk type peper de ziektegevallen heeft veroorzaakt, noch van welke producent de groente afkomstig was. Gezien de beperkte houdbaarheid van verse pepers werden deze naar alle waarschijnlijkheid ten tijde van het onderzoek niet meer verkocht.


De Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) heeft om deze reden het publiek niet gewaarschuwd tijdens de uitbraak die van 6 mei tot 9 juli 2016 duurde. "De FDA heeft tijdens het onderzoek samen gewerkt met CDC maar is er niet in geslaagd om een gemeenschappelijke bron van besmetting vast te stellen, zodat zij ook geen relevante informatie aan het publiek kon verstrekken," laat een FDA-woordvoerder weten.

De FDA liet 1.600 monsters onderzoeken, waarvan 320 afkomstig waren van binnenlandse producenten en 1.280 van buitenlandse origine waren. Vanaf 1 april verzamelde het bureau 310 binnenlandse monsters en 1.255 importmonsters. In één van de binnenlandse monsters werd salmonella aangetroffen, wat neerkomt op een percentage van 0,3%.

In 44 van de 1.211 van de importmonsters werd de bacterie gevonden, een percentage van 3,6%.

FDA laat echter weten dat er nog geen conclusies getrokken kunnen worden omdat het onderzoek nog niet afgerond is.

Gedurende de uitbraak werden er in de Verenigde Staten en Canada tot vier maal toe verse pepers teruggeroepen:

•Habanero pepers van Montero Farms in McAllen, Texas
•Chilipepers van Canada Herb;
•Veg-Pak Produce Ltd. Hete Pepers – Red Thai in Canada; en
•Serrano pepers van Warren Produce in Edinburg, Texas.

Bron ; http://www.foodsafetynews.com/2017/06/2 ... V5RAOSQx9B

Note ; Volgens mij hoeven wij thuiskwekers ons geen zorgen te maken , dit omdat salmonella via ontlasting overgebracht wordt en de meeste hobby kwekers gewoon voeding uit een flesje geven . ;)

Netherlands Gebruikersavatar

Mi6lou
Infinity
Infinity
Berichten in topic: 1
Berichten: 1506
Lid geworden op: 31 januari 2014 18:48
    Windows 10 Chrome
Verstuurde bedankjes: 324 keren
Ontvangen bedankjes: 134 keren
Gender:

Re: VS: in 4% pepers salmonella

jul 2017 07 20:14

Bericht door Mi6lou » 07 juli 2017 20:14

sodeju! da's goed lullig!
blij dat wij hier niet met dat probleem zitten ;)

Netherlands Gebruikersavatar

Topic Author
Habanero
Administrator
Administrator
Berichten in topic: 2
Berichten: 5796
Lid geworden op: 12 mei 2011 16:45
    Windows 10 Mozilla
Verstuurde bedankjes: 180 keren
Ontvangen bedankjes: 392 keren
Gender:

Re: VS: in 4% pepers salmonella

jul 2017 07 21:04

Bericht door Habanero » 07 juli 2017 21:04

Ik denk dat in de EU de regelgeving over bemesting e.d. wat strenger is dan in de VS ?
Maar aan de andere kant hadden we een paar jaar terug in Duitsland een EHEC uitbraak in komkommers , dat is meen ik ook een bacterie die in ontlasting zit . :eten:

Gebruikersavatar

pfeffer
Bhut Jolokia
Bhut Jolokia
Berichten in topic: 1
Berichten: 892
Lid geworden op: 24 januari 2013 21:21
Locatie: Helmond
    Linux Chrome
Ontvangen bedankjes: 3 keren

Re: VS: in 4% pepers salmonella

feb 2018 04 14:01

Bericht door pfeffer » 04 februari 2018 14:01

Regelgeving niet zozeer. Het probleem zit hem meer in hun gunstige klimaat; wij kweken in kassen. Dat is vele malen hygiënischer.

Om de houdbaarheid en het uiterlijk van de pepers te verbeteren worden ze gewassen met een chloor spoeling (aangezien ze het in CA/TX niet zo breed hebben met water zal dat vast niet meteen weggespoeld worden...).

Alhoewel chloor in die lichte doseringen prima ontsmet heeft het toch te weinig nawerking (vervliegd). Als je bijv. wat vogelpoep bovenop een peper krijgt zal er altijd wat in het randje van het steeltje blijven zitten. Alhoewel onsmakelijk is dat geen enkel probleem bij verhitting. Echter omdat in de (tex)mex en Aziatische keuken vaak verse/rauwe pepers gebruikt worden kan dat problemen geven.

Nu is vogelpoep een extreem voorbeeld (Alhoewel rëeel met hectares aan in de volle grond gekweekte pepers). Hetzelfde gebeurd ook bijv door stof dat neerslaat.
Kniet nieder ihr Bauern, die Panzer sind jetzt da!

Unternehmen "Asgard", Winter 2014-2015, Bilder unter;
http://thehotpepper.com/topic/52444-greenhouse-project/

Terug naar “Allerhande onderwerpen”