Homemade Chillisaus met smoked Ghostpepper

Heb je een lekker recept voor saus graag in dit forum
Netherlands Gebruikersavatar

Topic Author
Reaper0162
Pepperoncini
Pepperoncini
Berichten in topic: 3
Berichten: 38
Lid geworden op: 19 augustus 2017 13:55
    Windows 10 Firefox
Verstuurde bedankjes: 10 keren
Ontvangen bedankjes: 19 keren

Homemade Chillisaus met smoked Ghostpepper

okt 2018 22 16:07

Bericht door Reaper0162 » 22 oktober 2018 16:07

Hierbij een recept welke ik zelf gemaakt heb.
Heerlijke bijzondere smaak door de smoked ghostpeppers, en met deze hoeveelheid pepers blijft hij toegankelijk voor de gemiddelde hot head!
Als je de chilisaus van de supermarkt al heet vind raad ik je deze af ;)

Voor ongeveer 800 ml saus

Ingrediënten:
Grote bol verse knoflook
8 Gram Smoked Ghostpeppers. (Ik heb deze van Chilipepper Pete, gekocht op Belgium Chillifest.)
Paar rode Cayenne, stuk of 3 is voldoende. (enkel voor wat rode flakes in de saus te krijgen)
200 gram fijne suiker
100 gram rietsuiker
550 ml water
Stukje Gember van ene duim groot
8 Gram Pink Himalaya zout
90 ml appelciderazijn

3 eetlepel mazena
6 eetlepels water

Bereiding:

Pel de knoflook tenen en leg deze 1 tot 2 uur in citroensap, om botulisme tegen te gaan.
Stop de Smoked Ghostpeppers in een hakselaar en hak deze tot een fijn poeder.
Stop hierna de rode pepers erbij en hak even kort door.
Rasp de gember in een bakje en zet apart.
Pers een paar tenen knoflook met de pers, niet de gehele bol en stop dit bij de gember.

Doe de geperste knoflook met de geraspte gember in de blender, doe hier de rest van knoflook tenen ook bij en blend dit tot de knoflook wat grove stukjes worden.

Voeg nu de azijn, water, suiker, zout aan dit goedje en blend dit even door elkaar.
Doe dit mengsel in een ruime pan en warm het op een middelvuur op.
Laat dit voor een minuut of 5 pruttelen met af en toe roeren. Laat het niet te ver indikken.

Meng nu de 3 eetlepels maizena met 6 eetlepels water in een bakje, en gooi dit in het pannetje erbij aan het mengsel.
Laat dit pruttelen tot de gewenste dikte en vergeet niet erbij te blijven om te roeren.

Vind je de saus te dun, voeg dan meer maizena toe.
Vind je het te dik, voeg dan kokend water toe tot gewenste dikte is gevonden.

Wil je blanke saus? Gebruik dan geen smoked peppers en geen riet of palm suiker.
In principe kan je dit recept aanpassen met een peper naar keuze, maar de smaak sensatie van de Smoked Ghost's is heerlijk!

Je kan eventueel ook nog wat stukjes fruit uit blik toevoegen, ik doe wel eens perzik uit blik.
Gewoon een paar in kleine stukjes hakken en toevoegen.

Afbeelding

Netherlands Gebruikersavatar

Habanero
Administrator
Administrator
Berichten in topic: 2
Berichten: 5893
Lid geworden op: 12 mei 2011 16:45
    Windows 10 Chrome
Verstuurde bedankjes: 215 keren
Ontvangen bedankjes: 439 keren
Gender:

Re: Homemade Chillisaus met smoked Ghostpepper

okt 2018 23 15:05

Bericht door Habanero » 23 oktober 2018 15:05

Deze lijkt me heerlijk ! Idee voor volgend jaar ! Goed ook die tip met citroensap tegen botulisme :thumbs:
Ik gebruik trouwens voor mijn sauzen en sambals gehakte knoflook uit een emmertje van de toko , ik bleef aan de gang met die kleine teentjes .....
Ik denk dat ik deze ga maken met 7pots , ik heb een klein rookoventje dus die roken we zelf ;)

Netherlands Gebruikersavatar

Topic Author
Reaper0162
Pepperoncini
Pepperoncini
Berichten in topic: 3
Berichten: 38
Lid geworden op: 19 augustus 2017 13:55
    Windows 10 Firefox
Verstuurde bedankjes: 10 keren
Ontvangen bedankjes: 19 keren

Re: Homemade Chillisaus met smoked Ghostpepper

okt 2018 23 16:39

Bericht door Reaper0162 » 23 oktober 2018 16:39

Kreeg vandaag een tip op het concurende chiliforum ;)

"Er is een andere variatie die je kan overwegen:
Neem een moesappel: kook met schil en klokhuis tot sap. Vervang de appelazijn EN de maizena door het sap van deze appel. De natuurlijke bindmiddelen van de appel zijn lekkerder dan die van maizena. Azijn kan qua smaak iets toevoegen, maar met de appelsap wordt de saus minder zuur en blijft mooi van dikte."

Deze tip ga ik volgende keer eens uitproberen. Ben er alleen nog niet uit of er vocht in de pan bij de appel moet. Of dat ik de appel zo zou moeten koken...
Lijkt mij dat deze dan gaat bakken of zoiets haha

Netherlands Gebruikersavatar

Habanero
Administrator
Administrator
Berichten in topic: 2
Berichten: 5893
Lid geworden op: 12 mei 2011 16:45
    Windows 10 Chrome
Verstuurde bedankjes: 215 keren
Ontvangen bedankjes: 439 keren
Gender:

Re: Homemade Chillisaus met smoked Ghostpepper

okt 2018 23 18:55

Bericht door Habanero » 23 oktober 2018 18:55

Tja , ieder zijn meug , ik houd me liever bij jouw origineel .
Appelcider azijn heeft wel een heel eigen smaak / aroma , in de abrikoos chili saus die ik maak zit die azijn ook ---> viewtopic.php?f=25&t=2784
Geeft wel een heel subtiel fris accent als tegenwicht van het zoete . Vorig jaar had ik die niet in huis en toen rijst azijn gebruikt , ik dacht die is ook mild maar mijn hele saus werd anders .
De frisse bite was weg . Ik ben benieuwd naar jouw ervaring met de appel , ik denk dat je de twee sauzen niet vergelijken kan , dat ze geheel anders smaken . :kokie:

Netherlands Gebruikersavatar

Topic Author
Reaper0162
Pepperoncini
Pepperoncini
Berichten in topic: 3
Berichten: 38
Lid geworden op: 19 augustus 2017 13:55
    Windows 10 Firefox
Verstuurde bedankjes: 10 keren
Ontvangen bedankjes: 19 keren

Re: Homemade Chillisaus met smoked Ghostpepper

okt 2018 25 14:11

Bericht door Reaper0162 » 25 oktober 2018 14:11

Dat vermoeden heb ik ook. Ga het wel een keer proberen.
Maar wss blijf ik toch bij me eigen manier :)

Terug naar “Maak zelf hete sauzen”